pátek 8. dubna 2011

Alison Krauss nám upekla buchtu!





Když jste denně zhruba 11 hodin v nahrávacím studiu a 8 hodin spíte, zbývá vám 5 hodin volného času. A kde tuto dobu tráví Druhá tráva? Pokud nejsou muzikanti v domě Lucy, nejčastěji byste je našli v baru s názvem Mojo Grill nad sklenkou místního nashvillského piva Yazoo.
Tady většinou i obědvají a večeří, protože je to maximálně deset minut pěšky od studia. Stačí přejít přes ulici Chet Atkins St. V podvečer tak můžete před Mojo, jak mu zkráceně říkáme, vidět postávat Emila s Davidem s cigaretou v ruce a uvnitř pak v živém hovoru pozorovat zbytek kapely. Mám pocit, že už jsme tady jako štamgasti. Servírky a kuchaři nás poznávají, zdálky nás zdraví a radí, co si máme dát.
Včera se k nám na oběd v připojil Charlie McCoy, slavný hráč na foukací harmoniku, který hrál snad se všemi muzikanty, jenž v americkém hudebním průmyslu něco znamenají. Jedním dechem jsme poslouchali jeho historky z muzikantského života. Třeba o tom, jak natáčel v sedmdesátých letech v Quadu s Joan Baez.


Charlie McCoy poslouchá vyprávění Davida Němečka v Mojo Grill
Charlie nebyl jediným včerejším hostem. V podvečer dorazil do studia také vynikající kytarista Todd Lombardo, který hraje třeba s Jerrym Douglasem, Viktorem Kraussem nebo Petty Loveless. A když už byl v Quadu, připojil se na mandolínu do jednoho z jamů, který se rovnou neplánovaně nahrál. Podívejte se na videio:




Ale zpět k dalšímu místu, kde kapela tráví čas, když nenahrává - domu Lucy. Od pondělního tornáda v něm nejde elektrika. Ano je tomu tak! Takže v noci žádné elektrické osvětlení, pouze svíčky, a taky žádný proud do notebooků nebo wifi.
Když měl třeba David Němeček v pondělí narozeniny, čekala na kapelu Lucy s krásným dortem se čtyřmi svíčkami. Jedna z nich propadla do kávovaru a uvnitř propálila velkou díru. Oops! Včera večer zase Lucy po příjezdu ze studia přivítala Druhou trávu s čerstvě upečeným Cornbreadem. Prý ho připravila sousedka, jejíž děti chodí do stejné třídy jako potomci naší majitelky domu. Lucy ji pozvala na sobotní irský večírek, kam doufala, že přijde i kapela. Když se dozvěděla, že v sobotu už odlétáme z Chicaga domů, byla zklamaná. Tou sousedkou totiž nebyl nikdo jiný než Alison Krauss!
Když už jsme u rodiny Kraussů, její bratr Viktor dneska přišel kapelu pozdravit do studia, kde bylo celý den živo. Ve vedlejší režii Quadu totiž nahrával nový country objev firmy Warner Brothers, se kterým natáčel bubeník Marka Knopflera nebo Neila Younga Chad Cromwell či slavný pedal steel kytarista Dan Dugmore. David Landštof poprosil zvukařku Alex, zda by ho nemohla protáhnout na natáčení, takže díky tomu mohla vzniknout tato fotografie:

David Landštof a Chuck Cromwell
Já jsem mezitím s Viktorem Kraussem vyrazil na obhlídku kytarových obchodů v Nashvillu a mohl si tak vychutnat jízdu ve Viktorově vintage VW Beetle z 50. let. Přidal se k nám také manažer David Němeček. Když jsme se po příjemném odpoledni vraceli zpátky do studia, zabrzdilo před námi Volvo. Z něj vyskočila Alison Krauss ze slovy: "Co tady děláš brácho?"
Tady vidíte. Když jsem v jednom z prvních blogů psal, že zdejší lidé jsou zvyklí běžně potkávat populární zpěváky a berou to jako samozřejmost, nebyl jsem daleko od pravdy.




No není to celá sestra?





5 komentářů:

  1. Nějak se z těch reportáží vytratila DT,přeji šťastnou cestu domů a za nové CD děkuji mockrát!

    OdpovědětVymazat
  2. úvěrová společnost, která mi poskytuje půjčku ve výši 5 000 000,00 USD, když ostatní investoři půjčky zanedbali moji nabídku, ale pan benjamin lee mi poskytl úspěšnou půjčku. Jsou přímo zapojeni do financování půjček a projektů z hlediska investic. poskytují finanční řešení společnostem a jednotlivcům, kteří hledají přístup k fondům kapitálových trhů, mohou vám pomoci financovat váš projekt nebo rozšířit vaše podnikání .. e-mailový kontakt :::: také 247officedept@gmail.com nebo napište na číslo whatsapp na + 1- ( 989-394-3740)

    OdpovědětVymazat