čtvrtek 31. března 2011

Praha - Amsterdam - Chicago - Nashville za 25 hodin.




Zhruba pětadvacet hodin na cestě a pak jen pár hodin spánku. Právě tak vypadal první den našeho putování do Nashvillu. Let z Prahy do Amsterdamu a z Amsterdamu do Chicaga totiž zakončila namáhavá, více jak osm hodin dlouhá cesta autem do státu Tennessee, přerušená pouze zastávkou na tankování a návštěvou oblíbeného amerického fastfoodu Luboše Maliny s názvem Arby's.


David s Emilem v Chicagu na letišti


Po cestě jsme přemýšleli, kam bychom se během osmi hodin jízdy autem dostali u nás a dospěli jsme k tomu, že za stejnou dobu se dá zvládnout trasa Karlovy Vary - Praha - Brno - Prešov.

Ani ne za hodinu jsme ze státu Illinois vjeli do Indiany, jejím hlavním a zároveň největším městem je Indianapolis. Tuto oblast podle archeologů osídlili indiáni už okolo roku 900 a vytvořili tady rozsáhlou civilizaci s až třiceti tisícovými městy. Prvními Evropany, kteří vstoupili na území Indiany, byli Francouzi. Ti ji v 17. století prohlásili za území Francie. Nám Indiana připadala jako obrovská Haná - všude samá rovina a příroda podobná naší. Každopádně od prodavačky u pultu v Arby's jsme se dozvěděli, že místním lidem zbytek Ameriky říká Hoosiers.

Bohužel přírodu dalšího státu Kentucky, známého svou výrobou whisky a mnoha koňskými farmami, nám začala postupně překrývat tma a nejkrásnější úsek - kopce na pomezí Kentucky a Tennessee,  jsme pak už kvůli pozdní hodině skoro vůbec neviděli. Krajinu zahalenou v šeru nám tak zpestřil pouze pohled na panorama hlavního města Kentucky Louisville.  Právě Louisville zřejmě někteří z nás navštíví po cestě zpátky 8. dubna. Ve zdejším sále Palace totiž vystoupí Robert Plant, společně s Patty Griffin a Buddy Millerem.

panorama Louisville

Před rozlehlým domem naší dlouholeté kamarádky Lucy v Nashvillu, kde budeme bydlet a zatím také zkoušet nový materiál, jsme zaparkovali obě naše půjčená auta až po jedné hodině ranní zdejšího času. V Čechách bylo o sedm hodin víc. Přestože mnozí z nás nespali více jak celý den, usnout na delší dobu se podařilo málokomu. Jet lag si vybíral svou daň.

Každopádně - zítra začínáme zkoušet!


6 komentářů:

  1. Uff, tak jste doletěli OK. Tak ještě cestu zpět domů a všichni organizátoři, fanoušci...si oddechneme :-)
    Ale jinak Vám to "nezávidíme" a ze srdce přejeme a držíme palce, aby se nám všem rodící se CD líbilo :-)
    Zdravím z Teplic.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, Trhlá Leno ...mimochodem pěkný alias, chichi :-)
    Tak až si oddechneš, potkáme se na koncertech v Teplicích a
    v Ústí (12. a 13.4.)
    Luboš N.

    OdpovědětVymazat
  3. Prosim kdo poznava tu hudbu v pozadi klilpu z auta? To musim mit. Pomozte. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. V tom rádiu zrovna zpívala Dolly Parton...

    OdpovědětVymazat